oedeem therapie

HEB JIJ LAST VAN OEDEEM? LEES HOE WIJ JOUW HIERVAN AF HELPEN!

Wat is oedeem?

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfsysteem, vetcellen of bloedsomloop. Deze verstoring kan aangeboren zijn of ontstaan zijn door een beschadiging. Oedeem begint met een gevoel van spanning en pijn in de huid door het opzwellen van bijvoorbeeld de ledematen.

Voor wie?

Oedeem kenmerkt zich door verschillende klachten. Ervaart u één of meerdere van de onderstaande klachten en verdwijnt dit niet na enkele dagen. Dan is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts of specialist. Indien er inderdaad sprake is van oedeem, zal er een verwijzing naar een huid- en oedeemtherapeut nodig zijn voor het starten van de behandelingen.

Klachten die kunnen ontstaan

Zwelling

Een vermoeid en zwaar gevoel

Pijn

Rusteloosheid

krampen

Beperking in dagelijks functioneren

Beperking in beweging

Huidzwelling en infecties

Belangrijk

Het is belangrijk dat oedeem in een vroeg stadium wordt herkent. Dit biedt de beste mogelijkheden om verergering of complicaties te voorkomen.

Hoe werkt het?

Oedeem therapie

Oedeemtherapie wordt behandeld met verschillende technieken die toegepast worden bij het soort oedeem. U komt op verwijzing of eigen initiatief naar Epilennium. De huid-oedeemtherapeut gaat samen met u kijken wat wij voor uw oedeem kunnen betekenen.

Bij een stabiele situatie volgt het aanmeten van een therapeutisch elastische kous, die u dagelijks dient te dragen om het resultaat van de behandeling te behouden. Voor thuis krijgt u bewegings- en ademhalingsoefeningen uitgelegd.

Behandel methoden

Behandeling door een huidtherapeut is vooral afhankelijk van het soort en stadium van het oedeem. In de meeste gevallen kan oedeemtherapie toegepast worden. Met manuele lymfdrainage (een speciale massage techniek) of specifieke oedeemgrepen zorgt de huidtherapeut er voor dat het vocht beter wordt afgevoerd. Na deze drainage kan het zijn dat er word gekozen voor ambulante compressietherapie in de vorm van zwachtelen. Dit is afhankelijk van de ernst van het oedeem. Ook is het mogelijk om met speciale apparatuur behandeld te worden, het endermologie® apparaat LPG. Bij een stabiele situatie volgt het aanmeten van een therapeutisch elastische kous, die u dagelijks dient te dragen om het resultaat van de behandeling te behouden. Voor thuis krijgt u bewegings- en ademhalingsoefeningen uitgelegd.

Behandel Frequentie

De patiënt komt sinds de eerste maanden twee a drie keer in de week voor therapie. De therapie heeft een verlichtend effect op het gestel. De therapie wordt afgebouwd naar resultaat.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen de aangedane ledematen lichter aanvoelen, minder vocht ervaren en pijn klachten afnemen.

Andere behandelingen

Manuele lymfedrainage, Oedeem- en fibrosegrepen, Compressietherapie, Bewegings- en ademhalingsoefeningen, Littekentherapie

De behandeling ervaar ik als uitstekend! Het verlicht mijn druk & pijn! Monica (53)

Resultaten

Binnen deze therapie wordt de nadruk gelegd op het verminderen van de pijnklachten en het vermoeide gevoel in de benen.

Om het resultaat van de behandeling te behouden en de zelfredzaamheid van de patiënt te bevorderen is er een therapeutisch elastische kous  aangemeten.

reviews

“Bij Epilunnium in Maassluis terechtgekomen voor mijn pijnlijke, zwaar aanvoelende benen. Na 1,5 jaar ben ik nog steeds blij mee dit centrum te hebben ontdekt. De prettig omgeving en de zeer vakkundige en vriendelijke huidtherapeuten Claudia en Tessa zorgen ervoor dat je je heel snel op je gemak voelt! Hier kom je graag om je te laten behandelen, zij helpen jouw klachten te verminderen. Van mij zijn ze voorlopig nog niet af! Dank jullie wel dames!” Joan (65)

“Ik loop hier al bijna 10 jaar voor het behandelen van oedeem. Ben zeer tevreden met de behandelingen. Vriendelijk en professioneel personeel. De klachten van mijn borst operatie zijn door deze behandelingen stabiel” Liesbeth (47)

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

De prijzen worden bepaald per zorgverzekeraar. 

Check uw Verzekering

Afspraak boeken

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug om met u een afspraak in te plannen!

Wij zijn aan gesloten bij

                                                                          

Contact

Rotterdam
“Op de Zorgboulevard”
Maasstadweg 108
3079 DZ Rotterdam
010 – 481 44 93
info@epilennium.nl

© 2016 Maker Pty Ltd.

“Medisch centrum Docwerk”
De Vloot 206c
3144 PK Maassluis
010 – 246 76 60
maassluis@epilennium.nl

© 2016 Maker Pty Ltd.