Acne

WAT IS ACNE?

Acné is een ontsteking van de talgklieren. Talgklieren produceren talg die de opperhuid vet houden en voorkomen uitdroging. Daarnaast beschermt talg ook de huid tegen ziekteverwekkers en schimmels. Bij acné is er sprake van een verhoogde talgproductie i.c.m. een  bacterie die zorgt voor de ontstekingen. De verhoogde talgproductie heeft verschillende oorzaken zoals hormonale aandoeningen en/of genetische aanleg.

 

 

VOOR WIE IS DE BEHANDELING GESCHIKT?

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acné, de gevoeligheid van de huid en eventueel medicijngebruik. Het accent van de behandeling zal liggen op het grondig reinigen van de huid.

 

 

hoe werkt het?

Manuele therapie

De behandeling voor acné bestaat uit het goed reinigen van de huid.  Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken.

Manueel en peeling

De behandeling voor acné bestaat uit het reinigen van de huid in combinatie met het toepassen van een peeling. Met als doel het teveel aan talg verwijderen voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken en de ontstekingen die er zitten weg te halen zonder littekenvorming te veroorzaken. Na het reinigen wordt een peeling aangebracht op de huid.

De peeling

De peeling is een cocktail van verschillende zuurtjes die een talg-oplossende werking hebben, waardoor de talgproductie in de huid afneemt. De toegevoegde pulp extracten in de peeling zorgen voor een extra anti-oxiderende werking. De vernieuwing van de huid wordt versneld door de peeling, waardoor de huid niet kan verhoornen en minder kans heeft op het verstoppen van de talgklieren.

Advies: Gebruik dagelijks 2-3 keer per dag zonnebrand na de peeling ter bescherming van de huid. De huid is kwetsbaarder en gevoeliger geworden voor de UV stralen. Als u last krijgt van schilfers, trek deze er niet af, maar smeer ze weg met de genezende crème of emulsie Cicalfate van Avene.

resultaten

Vergoedt uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

prijzen

Bij Huidkliniek Epilennium doen wij ALTIJD vooraf een intake om de juiste behandeling voor jouw huid te bepalen. Maak gelijk een afspraak! 

Wij zijn aan gesloten bij