Acné Therapie

  

Wat is acné therapie?

Acné is een ontsteking van de talgklieren. Talgklieren produceren talg die de opperhuid vet houden en voorkomen uitdroging. Daarnaast beschermt talg de huid tegen ziekteverwekkers en schimmels. Bij acné is er sprake van een verhoogde talgproductie i.c.m. een bacterie die zorgt voor de ontstekingen. De verhoogde talgproductie ontstaat door verschillende factoren zoals hormonale factoren en/of genetische aanleg.

Voor wie?

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Welke behandeling voor u geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ernst van de acné, de gevoeligheid van de huid en eventueel medicijngebruik. Het accent van de behandeling zal liggen op het grondig reinigen van de huid.

Hoe werkt het?

Manuele therapie

De behandeling tegen acné bestaat uit het goed uitreinigingen van de huid met als doel het teveel aan talg te verwijderen voordat het gaat ontsteken. De eventuele aanwezige ontstekingen verwijderen zonder littekenvorming.

Manueel en peeling

De behandeling voor acné bestaat uit het reinigingen van de huid in combinatie met het toepassen van een peeling. Met als doel het teveel aan talg te verwijderen voordat het gaat ontsteken. De eventuele aanwezige ontstekingen verwijderen zonder littekenvorming. Na het reinigen wordt een peeling aangebracht op de huid.

De peeling

De peeling is een cocktail van verschillende zuurtjes die een talg-oplossende werking heeft, waardoor de talgproductie in de huid afneemt. De toegevoegde pulp extracten in de peeling zorgen voor een extra anti-oxiderende werking. De vernieuwing van de huid wordt versneld door de peeling, waardoor de huid niet kan verhoornen en minder kans heeft op het verstoppen van de talgklieren.

Advies: Gebruik 2-3 keer per dag zonnebrand na de peeling ter bescherming van de huid. De huid is kwetsbaarder en gevoeliger geworden voor de UV stralen. Als u last krijgt van schilfers, trek deze er niet af, maar smeer ze weg met de genezende crème of emulsie Cicalfate van Avene.

Resultaten

Reviews

“Na enkele peelings en tca behandelinen ben ik van mijn acne en bijna van mijn acne littekens af. Zeer tevreden over de behandelingen en de omgang” Boyan (23)

“Ik ben nu 5 jaar maandelijks onder behandeling en dat bevalt me heel goed. Zat maandelijks zeker 2 tot 3 op de spoedeisende hulp om de ontstekingen weg te laten snijden, nu door de goede behandelingen komt het maar zelden voor… Ik dank de dames Claudia en Tess voor de goede zorgen en vriendelijkheid!” Jan (49)

“Ik heb nu 6 acne behandelingen gehad en ben super blij met het resultaat! Het is zo’n groot verschil! Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om naar Epilennium te gaan. Ik zou het iedereen aanraden!” Judith (19)

Over de behandeling

Doet een peeling pijn?

De intensiteit verschilt per peeling en de hoeveelheid opgebouwde lagen. U ervaart het als een prikkend of brandend gevoel. Om de intensiteit van dit gevoel te verminderen gebruiken wij een waaier voor het koelen van de huid, waardoor het niet pijnlijk is.

Behandeling frequentie

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het manueel behandelen in combinatie met de peeling wordt om de 2-3 weken geadviseerd.

Wanneer de huid rustiger wordt, kan er een langere tijd tussen de behandelingen zitten. Op deze manier wordt de huid goed onder controle gehouden. Tevens helpt het gebruik van de Avene acne lijn mee om de huid met de juiste producten te ondersteunen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt meestal binnen een aantal uur tot 1-2 dagen. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Het kan zijn dat u op sommige plaatsen korstjes krijgt. Krabbel er niet aan! Dan zullen de korstjes zonder littekenvorming genezen.

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

Prijzen

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Afspraak boeken

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug om met u een afspraak in te plannen!

Wij zijn aan gesloten bij