Avène

Avène bestaat al meer dan 20 jaar, en wordt wereldwijd verkocht. De oprichter en eigenaar van Avène, Pierre Fabre, heeft als apotheker een product ontwikkeld wat rijk is aan Ruscusextract. Later werd hieraan het thermale bronwater toegevoegd.

Het thermale bron water is al sinds 1874 erkend als natuurlijke bron, die de kalmerende, verzachtende en anti-irriterende eigenschappen bezit.

Avène is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De klinisch bewezen werking is aangetoond. Er zijn meer dan 300 studies. De producten van Avène zijn er voor elk huidtype. Er zijn ook speciale producten voor huidaandoeningen.

Uw huidtype

^

Hypergevoelige en intolerante huid

^

Allergie gevoelige huid

^

Onzuivere huid

^

Verhoornde Huid

^

OUDER WORDENDE HUID vanaf 30

^

OUDER WORDENDE HUID vanaf 45

^

OUDER WORDENDE HUID vanaf 60

^

ZONBESCHERMING

^

Basisverzorging

Vochtarme huid

Een belangrijk kenmerk van een vochtarme huid is dat deze minder vocht bevat. Dehydratatie kan voorkomen bij alle huidtypes en kan op iedere leeftijd optreden. De huid voelt droog en trekkering aan, vooral na contact met water. De huid kan een vale en doffe teint hebben en zichtbare droogtelijntjes vertonen. De producten van Hydrance Optimale richten zich op de hydratatie van de huid. Door thermaal bronwater, meiboserine en lipomucine toe te voegen in deze producten is de hydraterende
eigenschap vergelijkbaar met die van traanvocht en zorgen de producten voor intense hydratatie voor de huid. De lijn bestaat uit verschillende crèmes, fluid en een serum.

Terug naar boven

Droge huid

Cold Cream – Voor de droge huid.

Bij een droge huid is de vocht- en vetbalans in de huid verstoord, waardoor de huidbarrière niet optimaal functioneert. Het tekort aan vetten kan veroorzaakt worden door verschillende factoren als klimaat, te heet douchen, ouderdom. Maar ook aandoeningen als eczeem en psoriasis gaan gepaard met droogheid. De huid kan droog en ruw aanvoelen en er kunnen schilfertjes en kloofjes zichtbaar zijn.

Cold Cream bevat een reeks voedende en verzachtende producten om de huid te verzorgen. De handcrème en lipproducten bevatten bovendien het ingrediënt sucralfaat om het herstel van scheurtjes en kloofjes te bevorderen. De lijn bestaat uit een reinigingsproducten en verschillende crèmes, balsems en lotions voor zowel gezicht als lichaam en handen en lippen.

Terug naar boven

Zeer droge huid

Trixéra – zeer droge huid.

De huid is zeer droog en heeft een ernstig tekort aan vocht en vet. De huid is zeer droog en schilferig, toont roodheid en heeft neiging tot eczeemuitbraken.
De productlijn Trixéra+ bevat het gepatenteerde ingrediënt selectiose dat de ontstekingscomponent helpt aan te pakken. Het gaat droogheid van de huid tegen en bevat geen parabenen en parfum. De producten zijn geschikt voor alle leeftijden. De lijn bestaat uit reinigingsproducten en een crème en balsem.

Terug naar boven

Droge Exceem Gevoelige Huid

XeraCalm A.D – droge eczeemgevoelige huid.

De eczeemgevoelige huid is zeer droog met neiging tot eczeemuitbraken en jeuk. De huid is droog en schilferig, toont roodheid en geeft jeuk en heeft de neiging tot ontstekingsreacties. De producten uit de XeraCalm A.D lijn bevatten onder andere een nieuw multi-actief biotechnisch bestanddeel I-modulia ©. Het hersteld de huidbarrière, verzacht de jeuk en geeft maximale veiligheid door de steriele productie en DEFI systeem. Geschikt voor alle leeftijden. De lijn bestaat uit een reinigingsolie, crème en balsem.

Terug naar boven

Beschadigde Huid

Cicalfate – voor de beschadigde huid.
Eén van de belangrijkste functies van de huid is het bieden van bescherming.

Een beschadigde huid is gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Er is een grote diversiteit aan huidbeschadigingen, zoals schaafwondjes, mondhoekkloofjes, gesprongen lippen of geïrriteerde babybilletjes. Cicalfate is zeer geschikt als bevordering van het herstel na onze huidtherapeutische behandelingen. Cicalfate bevat een combinatie van twee ingrediënten. Sucralfaat bevordert het huidherstel en beschermt de beschadigde huid. Koper-Zink Complex beperkt de groei van micro-organismen als bacteriën en schimmels waardoor de kans op infecties verminderd. Geschikt voor alle leeftijden. De lijn bestaat uit verschillende crèmes.

Terug naar boven

Rode gevoelige huid

Antirougeurs – voor de rode gevoelige huid.

Een gevoelige huid krijgt gemakkelijk last van roodheid. Dit kan zijn als blosjes op de wangen of rode vlekken in het gezicht, soms is de roodheid langer of zelfs permanent aanwezig. Er kunnen ook bultjes of gesprongen adertjes zichtbaar zijn. Factoren die invloed hebben op deze roodheid zijn: kou, wind, UV-straling, stress, alcohol en gekruid eten. De producten van Antirougeurs verminderen de roodheid dankzij het Ruscusextract. De teint wordt egaler en de roodheid van de huid vervaagt. De producten zijn – al dat niet in combinatie met een medische behandeling – voor onder andere rosacea in te zetten. De lijn bestaat uit reiniging, crèmes en een masker.

Terug naar boven

Hypergevoelige en intolerante huid

Skin recovery – voor de hypergevoelige en intolerante huid.

Sommige huidtypes zijn zo gevoelig dat er sprake is van een hypergevoelige en intolerante huid. De huid voelt oncomfortabel aan en is zichtbaar uit balans. De huid toont roodheid en schilfertjes en geeft een trekkerig en geïrriteerd gevoel.

De producten van Skin recovery kalmeren de huid en brengen deze weer in balans dankzij het ingrediënt Parcerine. Ze worden steriel geproduceerd en voorzien van het D.E.F.I. systeem waardoor conserveermiddelen overbodig zijn en het product steriel blijft tijdens gebruik. De lijn bestaat uit een cleanser en twee crèmes.

Terug naar boven

Allergie gevoelige huid

Tolérance Extreme – hyper- en allergiegevoelige huid.

In sommige gevallen reageert de hypergevoelige huid zo heftig en kan er sprake zijn van een allergische reactie. Dit kan komen door bijvoorbeeld overgevoeligheid voor cosmetica of na behandelingen. De huid kan opzwellen en er kunnen rode vochtblaasjes zichtbaar zijn. Het is belangrijk de meest veilige producten te gebruiken die de kans op irritaties en allergieën tot een minimum beperken. De producten van Tolerance Extreme bevatten zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Ze worden steriel geproduceerd en voorzien van het D.E.F.I. systeem, waardoor conserveermiddelen overbodig zijn en het product steriel blijft tijdens het gebruik. De lijn bestaat uit een reinigingslotion en een crème.

Terug naar boven

Onzuivere huid

Cleanance- voor de onzuivere huid.

Een onzuivere huid ontstaat door overmatige productie aan talg. In de meeste gevallen wordt productie van talg veroorzaakt door hormonale veranderingen. Maar ook op latere leeftijd kan men last hebben van onzuiverheden. De huid is vet en glanzen, poriën zijn duidelijk zichtbaar en bevatten zwarte puntjes. Er kunnen zichtbare ontstekingen aanwezig zijn. De Cleanance producten bevatten ingrediënten die onzuiverheden verwijderen, talgproductie reguleren en zorgen voor een matterend effect. De lijn bestaat uit verschillende reinigingsproducten, crèmes, een masker en zonbescherming.

Terug naar boven

AKÉRAT-VERHOORNDE HUID

Akérat – droge en ruwe huid.

De huid is zo droog dat deze ruw en schilferig is geworden, met name op de armen en benen. Akérat is vanwege de combinatie van ureum, salicylzuur en melkzuur bijzonder geschikt voor de droge huid die schilfering vertoont, zoals bij psoriasis. Het product kan ook worden gebruikt bij eeltplekken of om de ruwe huid op ellebogen, knieën en voeten soepeler te maken. De lijn bestaat uit 2 crèmes.

Terug naar boven

OUDER WORDENDE HUID vanaf 30

YsthéAl – ouder wordende huid (vanaf 30 jaar).

Met het verstrijken van de jaren doen zich in de huid processen voor die we vaak liever vermijden, zoals het ontstaan van rimpels en het verlies van structuur en stevigheid van de huid. De huid toont zichtbare lijntjes en lachrimpels, voelt droger aan en verliest stevigheid en elasticiteit. De producten van YsthéAl bevatten de werkzame stoffen Retinaldehyde en Pré-tocopheryl en pakken de eerste tekenen van huidveroudering aan. De huid wordt soepeler en gladder. De lijn bestaat uit een crème, emulsie en oogcreme.

Terug naar boven

OUDER WORDENDE HUID vanaf 45

Physiolift – ouder wordende huid (vanaf 45 jaar).

Met het verstrijken van de jaren doen zich in de huid processen voor die we vaak liever vermijden, zoals het ontstaan van rimpels en het verlies van structuur en stevigheid van de huid. De huid toont diepere lijntjes en rimpels, voelt droger aan en verliest stevigheid en elasticiteit. De Physiolift lijn van Avéne strijkt blijvende rimpels glad, maakt de huid strakker en doet haar opnieuw stralen. De producten bevatten retinaldehyde wat de celvernieuwing stimuleert en voorziet de huid van collageen en hyaleronzuur danzkij M.O.H.A en Ascofilline. De lijn bestaat uit een crème, emulsie, balsem, serum, rimpel filler en een oogcreme.

Terug naar boven

OUDER WORDENDE HUID vanaf 60

DermAbsolu – ouder wordende huid (vanaf 60 jaar)

De nieuwe DermAbsolu lijn is speciaal ontwikkeld voor de rijpere huid. De huid vertoont rimpels en fijne lijntjes en is verslapt. Met de DermAbsolu producten help je de huid te regeneren en haar vitaliteit terug te vinden. De producten zijn speciaal ontwikkeld om de rijpere gevoelige huid stevigheid, vitaliteit en comfort te bieden dankzij de doeltreffende werking van een unieke combinatie van gepatenteerde bestanddelen. De huid wordt compacter en steviger door polyfenolen welke hyaleronboosters zijn voor de huid. Daarnaast bevatten de producten Sytenol die de cellen herstructureert en Glycoleol die de huid soepeler en comfortabel maakt en de natuurlijke lipidenproductie op gang brengt. De lijn bestaat uit verschillende crèmes en een serum.

Terug naar boven

ZONBESCHERMING

Zonbescherming – voor ieder huidtype

Het is van groot belang de huid goed te beschermen tegen de zon. Door verbranding kan de huid snel verouderen, waardoor er eerder rimpels optreden. Bovendien is er een verhoogd risico op huidkanker. Verstandig zonnen met gebruik van een goed zonproduct dat beschermt tegen UVA en UVB is dan ook noodzakelijk. De speciale samenstelling van Avène zonproducten beschermt de huid optimaal tegen UVA en UVBstraling. De formule is waterproof, geeft geen witte waas, bevat geen parabenen of alcohol, emulsies hebben een dry touch en de producten bevatten pre-tocopheryl, afgeleide van vitamine E om celschade zoals voortijdige veroudering te voorkomen. In de zonbeschermingslijn zitten verschillende crèmes en emulsies voor zowel het gezicht als het lichaam.

Terug naar boven

BASISVERZORGING

Verzorging voor ieder huidtype.

De basisverzorgingsproducten van Avène zijn met de grootste zorg ontwikkeld, zodat ze geschikt zijn voor diverse huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige huid. De producten zijn rijk aan het thermale bronwater dat de huid kalmeert, verzacht en verzorgt. De lijn bestaat uit verschillende reinigingsproducten, crèmes en aanvullende producten voor zowel het gezicht als het lichaam.

Terug naar boven

Wij zijn aan gesloten bij