Cosmelan

Heb jij last van pigmentvlekken? Zelfs hartnekkige pigmentvlekken kunnen wij laten verdwijnen.

Wat is cosmelan?

De Cosmelan behandeling bestaat uit een behandeling gecombineerd met thuisproducten. Tijdens de behandeling wordt er een masker aangebracht die op het pigment in de huid werkt. Gecombineerd met de thuisproducten wordt er gezorgd voor het optimale resultaat.

 

 

Voor wie?

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Het pigment ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen met laser, IPL of lichte peeling behandelingen. Zwangerschapsmasker (melasma) is bijvoorbeeld een veel voorkomende pigmentaandoening die vaak lastig te behandelen is, waar Cosmelan wel baanbrekende resultaten mee bereikt. Cosmelan is een methode die baanbrekend is omtrent hyperpigmentatie en geeft geweldige resultaten

 

 

hoe werkt het?

Cosmelan

Cosmelan werkt in twee delen. Het eerste deel omvat een behandeling in de kliniek. Hier wordt tijdens de behandeling een masker opgebracht, welke zeer intensief op je pigment werkt. Het tweede deel omvat het gebruik van thuisproducten. Deze producten zetten de werking voort om de verstoring in het pigment aan te pakken. Door je aan het advies te houden verklein je de kans op het terugkomen van het pigment.

Cosmelan remt de aanmaak van pigment. Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren. Alle producten zijn parfumvrij.

 

resultaten

bEHANDELMETHODE

   

Tijdens een intake gesprek leggen we je het gehele traject uit. Wat je kan verwachten en hoe je de thuisproducten moet gebruiken.

Bij Epilennium volg je de volgende stappen:

 1. Intake, pigment analyse met de woodlamp en foto’s maken.

  Behandeling in de kliniek; Het cosmelan masker wordt aangebracht. Na 6 tot 12 uur verwijder je thuis zelf het masker. Dit moet je voorzichtig doen met heel veel lauw water. Vermijd direct contact met de ogen. Let op! Het gezichtsmasker (bruin van kleur) moet gedurende 6-12 uur op de huid blijven. Je zult dus met het masker op naar huis gaan. Daarom is het verstandig om te zorgen voor geschikt vervoer naar huis

  2. Gedurende 2 dagen gebruik je een voedende vocht inbrengende crème (Melan Recovery) en eventueel, op ons advies, een masker.

  3. Na 2 dagen krijg je een bel afspraak voor controle. Daarna ga je starten met de andere producten zoals Cosmelan 2 crème. Hiervoor krijg je uitgebreide instructies

  4. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken.

 

BEHANDELFREQUENTIE

Het masker van Cosmelan wordt maar 1 of 2 keer  aangebracht.

Om de terugkeer van vlekken te voorkomen en/of te verminderen, is het zeer belangrijk om na de behandeling de huid thuis goed te blijven verzorgen. Het is essentieel om een goede en hoge zon bescherming (SPF50) te blijven gebruiken.

Tevens wordt aangeraden om de Cosmelan 2, tot een jaar na de behandeling in de avond te blijven gebruiken om het resultaat te behouden.

 

NA DE BEHANDELING

 • Na het masker ( aangebracht in de kliniek) is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruik je de meegeleverde Melan Recovery crème.
 • Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Melan recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen wanneer het schilferen heel erg is.
 • Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren! In 95% van de gevallen wordt het beste resultaat behaald tussen de 1-4 weken. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwenen.

 

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

Wij zijn aan gesloten bij