ELEKTRISCH EPILEREN

Haar op vervelende plekken?  LEES HOE WIJ JOU HIER VANAF HELPEN!

WAT IS ELEKTRISCHE EPILEREN?

Elektrische epilatie is een behandeling om ongewenste haargroei definitief te verwijderen.

Voor wie?

In de meeste gevallen behandelen wij door middel van elektrische epilatie alleen witte, rode en grijze haren i.v.m. het weinig tot niet reageren op de laser of IPL technologie. Wanneer u geen laser of IPL behandeling wilt of mag ondergaan kunt u altijd kiezen voor de behandeling elektrische epilatie.

*Bij de nieuwste Soprano ICE laser wordt 20% van deze haarcategorie vernietigd.

hoe werkt het?

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is het vernietigen van het haarzakje door middel van stroom. Hierbij wordt er een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) in het haarzakje van de haar geschoven en wordt er enkele seconden stroom gegeven. Hierdoor wordt de voedingsbodem van het haarzakje zo beschadigd dat het haartje steeds zwakker wordt en uiteindelijk niet meer kan groeien. Zo wordt iedere haar afzonderlijk behandeld. Alle haren kunnen op deze manier behandeld worden, dik, dun, licht en donker. Alleen de haren die in de actieve groeifase zitten kunnen vernietigd worden. Dit omdat dan het naaldje tot op de bodem van de haarzakje geschoven kan worden om daar de voedselbodem van het haartje te vernietigen.

Duur behandeling

Omdat bij elektrisch epileren haar voor haar behandeld moet worden, is het een langduriger behandeltraject. Het is moeilijk te zeggen hoe lang het duurt voordat het juiste resultaat is bereikt. Als u donkere haren heeft raden wij u aan om een IPL- of laserbehandelingen te doen.

Over de behandeling

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Er is namelijk ook een combinatie mogelijk van elektrische epilatie en IPL/laser behandeling, wanneer er in het gebied haren voorkomen met verschillende kleuren. Tijdens dit gesprek krijgt u voorlichting over de behandeling elektrisch epileren. Er wordt besproken welke resultaten u van het elektrisch epileren mag verwachten en de kosten.

Behandeling Frequentie

Gemiddeld zijn er 25 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat (afhankelijk van gebied). Wanneer het gewenste resultaat is behaald, dient deze onderhouden te worden d.m.v. onderhoudsbehandelingen. Onder invloed van hormonen kunnen zich nieuwe haren vormen.

Na de behandeling

Informatie voor het elektrisch epileren:

1. De haren mogen niet meer geharst, geëpileerd of er uit getrokken worden, aangezien de haren aanwezig moeten zijn om te kunnen worden vernietigd. De haren scheren of knippen mag wel. De haren moeten lang genoeg zijn voor de behandeling, zodat ze gepakt kunnen worden met een pincet.

2. Wanneer u de behandeling als te pijnlijk ervaart, bestaat de mogelijkheid om voor de behandeling een verdovende crème op de huid aan te brengen 

Thuisadviezen na elektrische epileren

1. Indien nodig de huid koelen met ijs of een washand.

2. Niet in de zon of onder de zonnebank voor een periode van 48 uur.

3. Niet aan eventuele korstjes krabben.

4. Vraag de huidtherapeut om advies over producten voor na de behandeling. Gebruik van uw eigen producten kan de warmte in de huid vasthouden. Voor een goede genezing moet de warmte uit de huid zijn.

reviews/ resultaten

Eindelijk die hardnekkige haartjes op mijn kin weg! Bedankt meiden.

Jacqueline (48)

Al meer dan 1,5 jaar ben ik een tevreden klant bij Epilennium Rotterdam. Voor een behandeling van elektrisch ontharen gelaat. In het begin had ik meerdere behandelingen per maand nodig en nu nog maar 1 of 2x per maand. Zij zijn zeer professioneel en geven goed advies!

Alice (56)

Door mijn rode haarkleur reageren de haartjes niet op laser technieken.Deze haartjes wilden maar niet verdwijnen, maar met deze behandeling wordt het steeds minder! Kan niet wachten tot het helemaal weg is.

Jessica (26)

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

Een vergoeding van de verzekeraar voor deze behandeling is mogelijk wanneer u aanvullend verzekerd bent en in het bezit bent van een verwijzing van uw huisarts. De vergoeding is afhankelijk van uw polis. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.

Check uw Verzekering

prijzen

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Wij zijn aan gesloten bij