Ontstaan van Epilennium

Epilennium is opgericht in 1999 door Irene Jongenelen. Zij had vanaf haar tienerjaren last van overbeharing tot het moment dat zij in contact kwam met de ontwikkelaars van de Ellipse flitslichttechniek. Na haar medewerking aan diverse televisieprogramma’s bleek dat overbeharing een nog te doorbreken taboe was en begon zij haar onderneming, die inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende huid- en oedeemkliniek. Hier volgt haar eigen verhaal.

“Ik ben er trots op directeur te zijn van Epilennium. Trots, omdat ik in de loop van de jaren zoveel mensen heb kunnen helpen die met hetzelfde probleem te maken hebben of hadden als ik destijds. Bijna 25 jaar heb ik last gehad van overbeharing.

Ik behoorde tot één van de 20 zwaarst behaarde vrouwen in het land. Ook ik had van alles geprobeerd om van mijn overbeharingsprobleem af te komen. Ik ken het verdriet en de schaamte die dit probleem met zich brengen. Altijd bang zijn dat iemand het ziet of dat het gevoeld wordt bij het kussen. Nooit spontaan naar de sauna of het zwembad, totdat ik op de Ellipse flitslichttechniek werd geattendeerd. Ik werd behandeld en de overbeharing verdween en kwam niet meer terug. In die tijd heb ik veel medewerking verleend aan diverse tv-interviews en -programma’s en artikelen in dag- en weekbladen. Dit allemaal om het taboe te doorbreken. Dus ook daarvoor bent u bij Epilennium bij het juiste adres, omdat ik kan spreken uit eigen ervaring.

Zet uw angsten en schroom opzij, pak de telefoon en bel ons. Een team van begripvolle en enthousiaste medewerkers staat voor u klaar. De behandelingen worden uitgevoerd door huidtherapeuten die na hun hbo-opleiding u van dienst zijn met vakkundig advies en persoonlijke aandacht. Doe het! U zult zien: net als ik krijgt u een heel ander leven.

Mijn bedrijf is inmiddels door het vertrouwen van de klanten uitgegroeid tot een huid-, oedeem- en afslankkliniek waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken.

Zo werken wij onder andere met de nieuwste Soprano ICE ontharings laser. Ik nodig u van harte uit om een kijkje te nemen op onze nieuwe website

Het team van epilennium

Tamara Jansen

Huidtherapeut 

Mijn naam is Tamara Janssen. In 2015 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Per 1 december 2018 zal ik gaan werken bij Epilennium Rotterdam.

Ik wilde graag een opleiding starten in zorg zodat ik iets voor anderen kon betekenen, maar ik wist niet goed wat ik wilde. Totdat ik las over de opleiding huidtherapie. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in de huid en dit was dus eigenlijk precies wat ik wilde, ik hoefde niet meer verder te zoeken. In de afgelopen jaren dat ik aan het werk ben als huidtherapeut  heb ik ervaring opgedaan met zowel medische als cosmetische behandelingen. Beide kanten van de huidtherapie vind ik enorm interessant en vind ik het erg leuk om bij Epilennium te werken! Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om de cliënten tevreden de deur uit te laten gaan en zoveel mogelijk resultaat te behalen.

 

Claudia Thoen-Rotteveel

Huidtherapeut 

“Mijn naam is Claudia Thoen sinds 2013 werkzaam als hoofd-huidtherapie  bij Epilennium Maassluis. Naast behandelen ben ik druk bezig met PR, netwerken, administratie, stagiaires begeleiden en beheer ik Facebook.Ik vind het erg leuk om bij Epilennium te werken omdat Epilennium mij zeer gevarieerd werk biedt. Ik doe verschillende behandelingen zoals: acné, pigment, vaatjes, oedeem, littekens, huidverbetering enzovoort. Dat maakt mijn werk leuk. Naast mijn huidtherapeutische behandelingen ben ik gespecialiseerd in permanente make-up en heb ik een cursus gedaan voor manuele bindweefsel massage. Om onze kwaliteit hoog te houden gaan we regelmatig naar cursussen en congressen. Vanwege succes en opkomende drukte vormen Tessa en ik nu het team van Epilennium Maassluis. Achter de schermen werken we nauw samen met de huidtherapeuten van Epilennium Rotterdam. Met het hele team zorgen we dat alles goed verloopt en dat we de beste zorg kunnen bieden. 

 

 

Zarina Mohammad

Mijn naam is Zarina Mohammad en ik kom het team van Epilennium versterken als vliegende keep.

Voor sommige zal ik een bekend gezicht zijn, ik ben namelijk al een tijdje werkzaam bij Epilennium Maassluis. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het aanbod van diverse  behandelingen en de gezelligheid met klanten en collega’s, maakt mijn werkt extra leuk. Ik houd van afwisseling en uitdaging, dus ik vind het onwijs leuk dat ik nu ook het team in Epilennium Rotterdam kom versterken.

Als persoon ben ik zeer vriendelijk, geduldig, nauwkeurig en behulpzaam. Het geeft mij veel voldoening om mensen te kunnen helpen met mijn kennis en vaardigheden. Het is dan ook mijn missie om iedere klant tevreden en blij de deur uit te zien gaan. Ik vind het belangrijk om mijzelf altijd te blijven ontwikkelen, zowel op werkvlak als persoonlijk vlak. Zo heb ik tijdens de opleiding Huidtherapie, een opleiding tot Make-Up Artist gevolgd en behaald. Ook heb ik ervaring opgedaan tijdens mijn stages, waar ik veel verschillende soorten huidaandoeningen en huidkanker heb gezien. In de toekomst zou ik graag meer cursussen en trainingen willen volgen om mijn kennis nog meerte vergroten.

 

Tessa van Straalen

Huidtherapeut Tessa van Straalen.

Interesse voor de huid is er bij mij altijd geweest. Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste kwam ik er al snel achter dat dit echt was wat ik leuk vond. Wel besloot ik mijn kennis te verbreden en een andere kant van de huidzorg te gaan ontdekken. Na de opleiding schoonheidsspecialiste heb ik dan ook de studie Huidtherapie gevolgd en afgerond.

Tijdens mijn studie en verschillende stages heb ik mijzelf ontwikkeld in zowel het medische als het cosmetische deel van de Huidtherapie. Ik vind het fijn om met mensen te werken en samen te werken aan het verminderen of zelfs wegnemen van klachten.

Na mijn studie ben ik het team van Epilennium gaan versterken wat ik onwijs leuk vind. De grote diversiteit aan behandelingen en de gezelligheid met patiënten en collega’s zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga!