Acne behandeling

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Behandeling van acne en acne littekens

Acne is een aandoening die verminderd kan worden door verschillende behandelingen. Deze is afhankelijk van de soort acne en de ernst en kan bestaan uit een manuele reiniging, chemische peeling of acnelan behandeling. Tijdens een intake gesprek kijkt de huidherapeut welke behandeling voor u geschikt is.

chemische peeling, acne, Lira, Huidkliniek Epilennium

Manuele reiniging/chemische peeling

Bij een manuele reiniging wordt het teveel aan talg op de huid verwijderd voordat het de kans heeft om te gaan ontsteken. Aanwezige ontstekingen  worden weggehaald om littekenvorming te voorkomen. Bij hele milde acne vorming of wanneer intensievere behandelingen niet ingezet kunnen worden is alleen manueel reinigen voldoende.

Als aanvulling op de manuele behandeling kan een chemische peeling worden ingezet. Een chemische peeling is een cocktail van verschillende zuren welke diep inwerken in de huid.

Acnelan

Acnelan is een speciaal ontwikkelde behandeling tegen matige tot ernstige acne waarbij veel ontstekingen zichtbaar zijn. Door een pakket van 3 tot 6 behandelingen, waarbij een sterke chemische peeling in de vorm van een masker wordt aangebracht, worden alle factoren van acne aangepakt. Hierdoor verminderd de acne of kan de acne zelfs volledig verdwijnen. Ook verminderen littekens en hyperpigmentatie.

Door het inzetten van Acnelan kan vaak het gebruik van heftige medicatie worden voorkomen.

#

Veel gestelde vragen over onze acne behandelingen

Acnebehandeling kunnen uit een aanvullende verzekering (deels) vergoed worden. Bekijk uw polisvoorwaarde om na te gaan of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Het aantal acnebehandelingen door manuele reiniging en/of chemische peeling is lastig aan te geven. Het is afhankelijk van vele factoren zoals de soort acne, de ernst van de acne, overige invloeden zoals hormonen en het gebruik van de juiste huidverzorging.

Voor de Acnelan behandelingen zijn er gemiddeld 1 tot 2 kuren nodig, waarbij een kuur uit 3 behandeling bestaat. Hierna kan het resultaat bijgehouden worden middels chemische peelings. 

Wanneer alleen manueel gereinigd is zal de huid nog enkele uren rood zijn. Wanneer een peeling of Acnelan behandeling is uitgevoerd kan de roodheid aanhouden tot 48 uur na de behandeling en kan de huid enkele dagen laten gaan schilferen/vervellen.

Maak een afspraak voor een intake

Tijdens de intake kunnen onze huidtherapeuten bepalen welke behandeling voor uw huid het beste resultaat zal opleveren.