Coaguleren

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Coaguleren: dé behandeling tegen verheven plekjes op de huid

Coaguleren wordt ingezet om steelwatjes, ouderdomsvlekken, Papulosa Nigra, verheven moedervlekken of andere goedaardige verheven plekjes op de huid te verwijderen. Ook vaatjes op het gezicht en Xanthelasma kunnen door middel van coagulatie verwijderd worden.

steelwratje, coaguleren, zapper, Huidkliniek Epilennium

Wat is coaguleren?

Bij Epilennium wordt coaguleren met twee verschillende technieken uitgevoerd.  Door middel van de 'zapper' en/of een naaldje.

De zapper is een apparaat dat door middel van warmte een verheven plekje van buiten af wegbrand. Het plekje wordt egaal gemaakt met de huid en hier komt vervolgens een korstje op. Wanneer het korstje er na enkele dagen afvalt, komt er een nieuwe roze huid onder vandaan. Deze kleurt binnen elke weken bij.

Coaguleren met een naald wordt ingezet om Papulosa Nigra en vaatjes in het gezicht te verwijderen. Ook wordt deze techniek ingezet om lastig te verwijderen verheven plekjes vlak te maken zoals bijvoorbeeld plekjes op het ooglid.

Bij deze techniek wordt een naaldje van enkele millimeters dik een klein stukje in de huid gebracht en vervolgens wordt deze verhit met een elektrische laagstroom.

De huidoneffenheden zullen verkleuren en binnen enkele dagen verdwijnen.

Voor wie is coaguleren geschikt?

Coagulatie middels de zapper kan ingezet worden voor alle goedaardige verheven plekjes op de huid. Bij verdachte plekken of opvallende veranderingen verwijzen wij u eerst door naar de huisarts of dermatoloog. Na eventuele goedkeuring van de arts kan het plekje behandeld worden.

Coagulatie door middel van de naald kan bij vaatjes op gezicht ingezet worden. Meestal gaat dit om enkele vaatjes. Grote hoeveelheden vaatjes worden vaak door fotorejuvenation behandeld.

ouderdomswratten, huidverhevenheden, moedervlekken, coaguleren, zapper, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen over coaguleren

De behandeling kan, afhankelijk van het te behandelen gebied, gevoelig zijn. Echter kunnen de meeste mensen het prima 15 tot 30 minuten vol houden. Mocht het te gevoelig zijn kan er voor de behandeling een verdovende crème aangebracht worden.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, dit trekt binnen enkele uren weg. Wanneer de zapper is gebruikt ontstaat er altijd een korstje ter grootte van het plekje wat behandeld is. Dit korstje valt binnen enkele dagen van de huid af en zal, wanneer er niet aan het korstje wordt gekrabd, genezen zonder litteken. Wanneer er gecoaguleerd is met de naald kunnen er kleine korstjes ontstaan ter grootte van speldenprikjes, ook deze vallen binnen enkele dagen van de huid.

Meestal is 1 behandeling voldoende. Een enkele keer is een tweede behandeling nodig om een plekje volledig te verwijderen.

Wanneer u het korstje volledig laat genezen, niet krabt aan het korstje en goed oppast met de zon, zal coaguleren geen litteken achter laten.

Bekijk hoe coaguleren in zijn werk gaat

Resultaten van een coaguleerbehandeling

Wij delen graag onze resultaten met u. Deze foto's zijn gemaakt in onze kliniek met toestemming van onze cliënten. 

coaguleren papulosa nigra, huidverhevenheden, huidkliniek Epilennium
coaguleren xanthelasma
coaguleren spider/vaatjes

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.