Cosmelan

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Cosmelan behandeling tegen hyperpigmentatie

Cosmelan is een cosmetische behandeling die corrigerend werkt op de reeds bestaande pigmentatie en nieuwe pigmentvorming tegengaat. Door Cosmelan worden actieve werkstoffen aangebracht, waardoor in de verschillende huidlagen op een gecontroleerde manier de hyperpigmentatie aangepakt wordt. Tevens krijgt de huid een boost door de aanmaak van collageen en elastine.

pigment, melasma, zwangerschapsmasker, Cosmelan, peeling, Huidkliniek Epilennium

Voor wie is Cosmelan geschikt?

Cosmelan is geschikt voor iedereen met hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie is een donkere pigment verkleuring op de huid, die vaak wordt veroorzaakt door o.a. een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, menopauze en/of zonschade.

Cosmelan kan bij elke vorm van hyperpigmentatie ingezet worden. Deze behandeling is vooral geschikt wanneer het pigment over de huid verspreid ligt of wanneer het pigment te diep in de huid zit en daardoor niet weggaat door middel van IPL of chemische peelings

Een veel voorkomende pigmentaandoening is Melasma oftewel zwangerschapsmasker. Deze aandoening is goed te behandelen met Cosmelan.

Hoe ziet het behandeltraject van Cosmelan eruit?

Door middel van een chemische peeling wordt de huid voorbereid op de Cosmelan behandeling. Na 2 weken wordt gestart met het behandeltraject. De eerste behandeling bestaat uit het aanbrengen van een masker door de huidtherapeut. Tevens krijgt u informatie hoelang u dit masker op de huid moet laten zitten. Gemiddeld is dit tussen de 8 tot 12 uur. Na 2 dagen komt u terug in de kliniek. Dan zal de huidtherapeut uw huid beoordelen en advies geven wanneer u kunt starten met de thuisproducten. Deze thuisproducten bestaan uit een speciale crème tegen pigment (Cosmelan 2), een herstellende crème (Melan Recovery) en een zonbescherming.

De Cosmelan 2 en de Melan Recovery worden gedurende één maand 3 maal daags aangebracht. De 2e maand worden beide crèmes tweemaal daags aangebracht en vervolgens blijft u beide crèmes tot 6 maanden na de behandeling elke avond smeren.

pigment, melasma, zwangerschapsmasker, Cosmelan, peeling, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen over de Cosmelan behandeling

De huid zal de eerste dagen na het masker rood worden en kan gaan schilferen. Wanneer u last heeft van een gevoelige huid kan deze ook gaan jeuken. Zodra u start met de thuisproducten kunnen deze de reactie de eerste dagen verergeren. Na enkele dagen zal de huid rustiger worden en zult u langzaam het pigment zien verminderen.

Er is geen garantie dat de resultaten van de Cosmelan blijvend zijn, dit komt omdat de huid altijd gevoelig blijft voor het ontwikkelen van nieuw pigment. Door het blijven gebruiken van goede zonnebrand, het smeren van de Cosmelan 2 als nachtcrème en het onderhouden van de huid middels chemische peelings of SkinPen behandelingen kunnen de resultaat verlengd worden en soms zelfs blijvend zijn.

Cosmelan kan, wanneer u aanvullende verzekerd bent, vergoed worden onder camouflagetherapie. Deze vergoeding geldt zowel voor de behandelingen omdat hierbij gewerkt wordt met producten, als de thuisproducten die later opnieuw aangeschaft moeten worden.

Extra informatie over de Cosmelan behandeling

Resultaten van de Cosmelan

Wij delen graag onze resultaten met u. Deze foto's zijn gemaakt in onze kliniek met toestemming van onze cliënten. 

cosmelan pigment
cosmelan pigment

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.