Elektrisch ontharen

Huidkliniek Epilennium Maassluis

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een ontharingstechniek speciaal voor alle lichte haren. Heeft u last van blonde, rode, witte of grijzen haren? Dan kunnen wij deze door middel van elektrisch ontharen verwijderen.

hoe werkt elektrisch epileren, lichte haren verwijderen, Huidkliniek Epilennium

Hoe werkt elekrisch ontharen?

Met elektrisch ontharen wordt een dun naaldje (zo dun als de haar zelf) in het haarzakje geschoven en wordt er enkele seconde lichte stroom gegeven. Door middel van de stroom ontstaat warmte die de voedingsbodem van het haarzakje beschadigd en uiteindelijk na meerdere behandelingen vernietigd. De haren worden één voor één behandeld.

Voor wie is elektrisch ontharen geschikt?

Elektrisch ontharen is geschikt voor iedereen met lichte haren of voor mensen wie geen laser of IPL behandelingen willen of mogen ondergaan.

Echter omdat de haren één voor één behandeld worden en het een langdurig traject is wordt deze behandeling voornamelijk uitgevoerd op kleine gebieden zoals een kin en/of bovenlip. Enkele keren wordt het uitgevoerd in oksels of een schaamstreek wanneer dit medisch noodzakelijk is.

voor wie is elektrisch epileren geschikt, lichte haren verwijderen, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen over elektrisch ontharen

Een specifiek aantal behandelingen is niet te zeggen. Elke haar heeft meerdere keren warmte nodig in de juiste groeifase om niet meer terug te groeien. Omdat alleen de haren die op dat moment gegroeid zijn behandeld kunnen worden en het vaak om veel haren gaat is het lastig hier een goed regelmaat in te krijgen. 

Om hier toch regelmaat in te krijgen wordt geadviseerd te starten met behandelingen eens per 2 weken, wanneer de haren beginnen af te nemen kan de interval wordt uitgebreid. Gemiddeld zijn klanten 6 tot 12 maanden onder behandeling.

De behandeling kan wat gevoelig zijn, met name op de bovenlip. Maar de meeste klanten kunnen de behandeling rustig en zonder al te veel pijn ondergaan.

Tijdens het behandeltraject mag u de haren er niet uit trekken met een pincet of harsen. Wel mag u de haren tussen de behandeling door scheren zolang de haren op de dag van uw afspraak maar enkele millimeters lang zijn zodat de huidtherapeut het haartje met een pincet kan vastpakken.

De huid kan na de behandeling wat rood zijn en er kan lichte zwelling rondom de haarzakjes zichtbaar zijn. Dit trekt binnen enkele uren weer weg.

Het kan zijn dat er klein blauw plekje ontstaat, dit plekje trekt binnen enkele dagen weer weg.

Extra informatie over elektrisch ontharen

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca