Fibromen en ouderdomswratjes

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Wat zijn fibromen en ouderdomswratjes?

Fibromen en ouderdomswratjes zijn de meest bekende, goedaardige verhevenheden van de huid. Maar en zijn ook  vele soorten verhevenheden van de huid kwaadaardig. Wij vertellen u meer over de meest voorkomende goedaardige verhevenheden. Heeft u verheven plekken die er grillig uitzien, veranderen van kleur, jeuken, snel bloeden of groter worden? Laat deze plekken dan altijd controleren door uw huisarts of dermatoloog!

Verschillende vormen fibromen en ouderdomswratjes

Dit is de meest voorkomende goedaardige huidtumor en wordt ook wel ouderdomswrat genoemd. Deze plekken kunnen enkele millimeters tot centimeters groot zijn en voelen schilferig/hard aan. De kleur kan wisselend zijn van huidkleurig tot bijna zwart. Het aantal kan wisselen van enkelen tot honderden waarbij er veel in een korte tijd kunnen ontstaan.

Dit zijn goedaardige kleine huidaanhangsels en deze worden ook wel steelwratjes genoemd. Vaak zien we dat dit voorkomt op plekken waar veel schuring is zoals in de nek, oksels, onder de borsten of de liezen.

Dit zijn kleine donkerbruine/zwarte bultjes die voorkomen bij mensen met een donkere huid. Deze bultjes nemen vaak toe vanaf de puberteit en komen met name voor op de wangen, het voorhoofd, de hals en de borst.

Dit is een verheven/bolvormige moedervlek. Vaak zijn ze huidkleurig en kunnen aangeboren zijn of op latere leeftijd ontstaan onder invloed van UV-straling en hormonale factoren.

Dit wordt ook wel een Cherry angioom of een bloedblaar genoemd. Het zijn kleine vlakke of bolvormige rode bultjes op de huid. Vaak zijn er tientallen aanwezig op een huid. Vanaf het 40e levensjaar nemen ze vaak toe en kunnen overal op het lichaam, met uitzondering van de slijmvliezen, voorkomen.

fibromen, verheven plekjes, moedervlekken verwijderen, Huidkliniek Epilennium
zapper, fibromen, ouderdomswratten, verhevenplekken, Huidkliniek Epilennium, coaguleren

Kunnen fibromen en ouderdomswratjes verwijderd worden?

Fibromen, ouderdomswratten en overige goedaardige verhevenheden op de huid kunnen verwijderd worden door middel van coagulatie met de zapper.

Maak een afspraak voor een intake

Tijdens de intake kunnen onze huidtherapeuten bepalen welke behandeling voor uw huid het beste resultaat zal opleveren.