Huidveroudering

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Wat is huidveroudering?

Naar mate de leeftijd vordert krijgt iedereen fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken of een doffe huid. Huidveroudering! 

Er zijn een aantal behandelingen zodat u er jonger en frisser uitziet. 

Wilt u rimpels voorkomen of verminderen? Bekijk dan onze behandelmogelijkheden.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering ontstaat doordat de huid jarenlang is blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld wind, kou en zon. Daarnaast wordt de huid dunner en neemt de aanmaak van collageen en elastine af. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en elastine zorgt voor de rekbaar- en soepelheid van de huid. Het huidverouderingsproces start al vanaf het 25e levensjaar, maar wordt meestal zichtbaar rond het 35e à 40e levensjaar.

De mate van huidveroudering en hoe snel de huidveroudering verergerd, is erfelijk bepaald. Daarnaast is de leefstijl van grote invloed op de huidveroudering. De belangrijkste factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn zonlicht en zonnebank, roken, hormonen, overgewicht en luchtverontreiniging.

Vrouw, rimpels, huidveroudering, anti-aging, Huidkliniek Epilennium
huidverzorgng, Avene, dagcreme, nachtcreme, Huidkliniek Epilennium

Wat kunt u doen tegen huidveroudering?

De huid stimuleren met de juiste huidverzorging en behandelingen kan het verouderingsproces vertragen. Geschikte behandelingen hiervoor zijn chemische peeling, SkinPen en de Hydrofacial. Om rimpels echt te verminderen zijn intensievere behandelingen nodig. Hiervoor hebben wij een TCA peeling en onze populaire Be Lifted Plasma behandeling.

Om voor u de juiste behandeling te bepalen, boekt u eerst een intake.

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.