IPL ontharen

Huidkliniek Epilennium Maassluis

Wat is IPL ontharen?

IPL behandelingen worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste haargroei. IPL staat voor Intense Pulse Light. Door middel van een krachtige lichtstraal van verschillende golflengtes wordt de kleurstof (melanine) in het haarzakje omgezet in warmte. Door deze warmte ontwikkeling wordt het haarzakje vernietigd. Bij Epilennium wordt gewerkt met de IPL Ellipse. 

hoe werkt IPL, Ellipse, ontharen, Epilennium

Hoe werkt een IPL behandeling?

Door middel van lichtflitsen wordt de haar opgewarmd om zo het haarzakje te vernietigen. Een haarzakje kan alleen volledig vernietigd worden wanneer deze in de actieve groeifase zit. In het gezicht zitten de haren eens per 4 weken in de groeifase en op het lichaam is dit eens per 6 weken. Omdat haren niet allemaal tegelijk groeien maar allemaal in verschillende fasen zijn er meerdere behandelingen nodig om zo veel mogelijk haarzakjes te vernietigen.

Voor wie zijn IPL behandeling geschikt?

IPL behandelingen kunnen ingezet worden bij ongewenste haargroei op het gezicht en lichaam. De haren moeten donker zijn en IPL behandelingen worden met name ingezet bij mensen met een huidtype 1 t/m 3. Heeft u een getinte of donkere huid adviseren wij onze ontharingsbehandeling met de Sorprano Ice Laser.

De huidtherapeut bij Epilennium bespreekt tijdens een intake gesprek of de IPL behandelingen voor u geschikt zijn.

IPL, ontharen, ongewenste haargroei, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen over IPL behandelingen

100% haarloos is helaas niet mogelijk. Gemiddeld kunt u 80 tot 95% haarvermindering verwachten, wel zullen de overgebleven haren dun zijn en langzaam groeien.

Gemiddeld zijn en 8 tot 10 behandeling nodig voor het gewenste eindresultaat. 

Bij ongewenste haargroei in het gelaat is de behandelfrequentie in het begin eens per 4 weken en op lichaam eens per 6 weken.

Wanneer de haargroei afneemt zal de interval steeds langer worden tot we in de zogeheten onderhoudsfase terecht komen. Bij het lichaam bent u vaak na meerdere behandelingen uitbehandeld, maar ongewenste haargroei in het gezicht is vaak hormonaal aangelegd waardoor u ongeveer 2 behandeling per jaar nodig heeft om het resultaat te behouden.

Het is heel belangrijk om 4 weken voor en 4 weken na een behandeling het behandelde gebied zo goed mogelijk uit de zon te houden en te beschermen met een SPF50 om pigmentvorming te voorkomen.

Daarnaast mag u haartjes niet met een pincet uit de huid trekken. U trekt dan het haarzakje mee waardoor de IPL niks heeft om te verwarmen en dus geen haarzakjes kan vernietigen.

Extra informatie over IPL ontharen

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca