Laser ontharen

Huidkliniek Epilennium Maassluis

Wat is laser ontharen?

Bij laser ontharen worden door middel van subtiele lichtstralen haarzakjes opgewarmd om zo haarzakjes te vernietigen en ongewenste haargroei te verminderen. Bij Epilennium wordt gewerkt met de Soprano Ice Laser.

hoe werkt laser, Soprano Ice Laser, ontharen, Huidkliniek Epilennium

Hoe werkt een laser behandeling?

Door middel van subtiele lichtflitsen en een bewegende lichtstraal worden de haarzakjes geleidelijk opgewarmd om zo de haarzakjes te vernietigen. Een haarzakje kan alleen volledig vernietigd worden in de actieve groeifase. In het gezicht zitten de haren eens per 4 weken in de groeifase en op het lichaam is dit eens per 6 weken. Omdat haren niet allemaal tegelijk groeien maar allemaal in verschillende fasen zijn er meerdere behandelingen nodig om zo veel mogelijk haarzakjes te vernietigen.

Voor wie zijn laser behandelingen geschikt?

Laser behandelingen kunnen ingezet worden bij ongewenste haargroei op het gezicht en lichaam. Omdat de Sorpano Ice Laser de haarzakjes langzaam verwarmd is deze laserbehandeling geschikt voor alle huidtypes. Een vereiste is wel dat de haren donker zijn.

voor wie is laser geschikt, Soprano Ice Laser, ontharen, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen op laser behandelingen

100% haarloos is helaas niet mogelijk. Gemiddeld kunt u 80 tot 95% haarvermindering verwachten, wel zullen de overgebleven haren dun zijn en langzaam groeien.

Bij ongewenste haargroei in het gelaat is de behandelfrequentie in het begin eens per 4 weken en op lichaam eens per 6 weken.

Wanneer de haargroei afneemt zal de interval steeds langer worden tot we in de zogeheten onderhoudsfase terecht komen. Bij het lichaam bent u vaak na meerdere behandelingen uitbehandeld, maar ongewenste haargroei in het gezicht is vaak hormonaal aangelegd waardoor u ongeveer 2 behandeling per jaar nodig heeft om het resultaat te behouden.

Het is belangrijk om 10 dagen voor en 10 dagen na een behandeling het behandelde gebied zo goed mogelijk uit de zon te houden en te beschermen met een SPF 50 om pigmentvorming te voorkomen.

Daarnaast mag u haartjes niet met een pincet uit de huid trekken. U trekt dan het haarzakje mee waardoor de laser niks heeft om te verwarmen en dus geen haarzakjes kan vernietigen.

Ondanks dat dit vaak gezegd wordt is een behandeling met de Soprano Ice Laser niet pijnloos. Om het gewenste resultaat te bereiken moeten de haren voldoende verwarmd worden. Deze warmte sensatie kan als pijnlijk worden ervaren.

Extra informatie over laser ontharen

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca