Oedeemtherapie

Huidkliniek Epilennium Maassluis

Oedeemtherapie

Wanneer u last heeft van lymfoedeem of lipoedeem kunnen de klachten en het vocht verminderd worden middels oedeemtherapie. Bij oedeemtherapie wordt gewerkt met verschillenden technieken die aansluiten bij het soort oedeem.

behandeling oedeem, manuele lymfdrainage, lpg endermologie, Huidkliniek Epilennium

Hoe wordt oedeem behandeld?

Oedeem wordt afhankelijk van de vorm en de ernst van het oedeem behandeld door middel van verschillende technieken.

Zwachtelen: Wanneer iemand last heeft van lymfoedeem en de benen en/of armen door het vocht flink gezwollen zijn wordt er gezwachteld. Door de zwachtels wordt er enkele weken continue druk uitgeoefend waardoor het vocht afgevoerd wordt en de benen en/of armen in volume zullen afnemen. Ook de pijnklachten zullen hierdoor snel verminderen.

Manuele lymfdrainage is een speciale massage techniek om het vocht af te voeren. Deze techniek wordt veel ingezet bij oedeem van de borstregio.

LPG is een apparaat wat een vorm van lymfdrainage kan uitvoeren. Dit apparaat voert net als de manuele lymfdrainage vocht af. Daarnaast wordt het LPG apparaat veel ingezet bij lipoedeem om de pijnklachten te verminderen.

Wanneer het oedeem is afgenomen en de klachten zijn gestabiliseerd wordt er vaak een therapeutisch elastische kous aangemeten. Hiermee wordt voorkomen dat het oedeem terug komt en zijn de behandelingen minder frequent nodig.

Voor wie zijn oedeem behandelingen geschikt?

Oedeem behandeling zijn geschikt voor iedereen met lymf en/of lipoedeem klachten.

Een verwijzing van een arts is noodzakelijk voor de vergoeding van de behandelingen. Wanneer u geen verwijzing van een arts heeft maar wel oedeem gerelateerde klachten ervaart kunt u de behandeling alsnog ondergaan maar zijn de kosten voor uw eigen rekening.

lymfoedeem, lipoedeem. dikke benen, Huidkliniek Epilennium

Veel gestelde vragen over oedeemtherapie

Oedeem is in veel gevallen een chronische aandoening, hierdoor zijn er vaak onderhoudsbehandelingen nodig. De meeste patiënten komen de eerste maanden 2 a 3 keer per week voor therapie. Wanneer het oedeem verminderd en de pijnklachten stabiliseren zal de therapie afgebouwd worden. Wanneer het oedeem en de pijnklachten stabiel blijven komen de meeste patiënten eens per 2 weken of eens per maand voor therapie.

Bovenstaande behandelfrequentie komt het meeste voor, echter is het oedeem bij iedere patiënt anders. De huidtherapeut zal tijdens een intakegesprek het geschikte behandeltraject voor u opstellen. Deze kan afwijkend zijn van bovenstaand voorbeeld.

Wanneer de lichaamsdelen veel vocht bevatten zal het volume afnemen na het zwachtelen en de behandelingen. Vervolgens is het doel van de behandelingen om de volume afname te behouden en de pijnklachten te verminderen.

Bij lipoedeem ligt de nadruk op het verminderen van de pijnklachten en voorkomen dat de armen en/of benen verder in omvang toe zullen nemen. Het verminderen van de omvang bij lipoedeem is vaak niet haalbaar.

Oedeemtherapie (video)

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca