Ongewenste haargroei

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Wat is ongewenste haargroei?

Iedereen heeft haargroei in het gezicht en op het lichaam, de hoeveelheid haargroei is wisselend per persoon. Hormonen, leeftijd en afkomst hebben invloed op de haargroei. Normale haargroei is een natuurlijk proces maar kan wel als cosmetisch storend worden ervaren, er wordt dan gesproken van ongewenste haargroei.

Wat is overbeharing?

Er wordt van overbeharing gesproken wanneer iemand (veel) haren heeft op plekken waar normaal gesproken weinig tot geen haren voorkomen of wanneer er extreem veel haargroei op een bepaalde plek is. Dit wordt ook wel Hypertrichose genoemd. De meest voorkomende vorm van overbeharing is Hirsutisme. Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij haren groeien volgens een mannelijk beharingspatroon. Denk hierbij aan o.a. de bovenlip, kin, decolleté, rug en buik.

Wanneer iemand last heeft van overbeharing wordt bij Epilennium, tijdens het intake gesprek, altijd doorgevraagd of iemand last heeft van PCOS. PCOS staat voor Polycysteus ovariumsyndroom, dit is een aandoening waarbij de eierstokken een abnormale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen) produceren. Dit is geen levensbedreigende aandoening maar kan wel leiden tot verschillende ziektes en het resultaat van de ontharingsbehandeling kan hierdoor stagneren.

overbeharing, ongewenste haargroei, laser ontharen, IPL, Huidkliniek Epilennium
ongewenste haargroei, overbeharing, scheren, laser ontharen, IPL, Huidkliniek Epilennium

Is ongewenste haargroei te behandelen?

Overbeharing en ongewenste haargroei kan behandeld worden door middel van laser- en/of IPL behandelingen. Het is hierbij wel een vereiste dat de haren donker zijn. Rode, witte, blonde en grijze haren reageren namelijk niet op deze behandeling. Deze haren kunnen behandeld worden door middel van elektrische epilatie.

Maak een afspraak voor een intake

Tijdens de intake kunnen onze huidtherapeuten bepalen welke behandeling voor uw huid het beste resultaat zal opleveren.