Vaataandoeningen

https://epilennium.nl/wp-content/uploads/2022/04/cropped-swipe-epilennium.png

Wat zijn vaataandoeningen?

Veel mensen hebben last van roodheid en vaatjes in het gezicht. Dit zijn geen ernstige huidproblemen, maar het kan wel als storend en ontsierend ervaren worden. Bij Huidkliniek Epilennium hebben wij verschillende behandelingen voor vaataandoeningen. Boek een intake om te bespreken welke bij u past!

Wat zijn de oorzaken van vaataandoeningen?

De oorzaak is tot op heden onbekend. Wel is bekend dat genetica een grote rol speelt en in vele gevallen worden vaataandoeningen verergerd door invloeden van buitenaf zoals zonlicht, bepaalde geneesmiddelen, huidverzorging, cosmetica, extreme temperatuur verschillen, zwangerschap en veroudering van de huid.

Vaak wordt ook gezegd dat vaataandoeningen ontstaan door het nuttigen van alcohol en pittig eten, dit zijn beide factoren die de aandoening kunnen verergeren maar dit zijn beide geen oorzaken van vaataandoeningen.

couperose, rosacea, vaatjes gezicht, Huidkliniek Epilennium
#

Verschillende vaataandoeningen

Couperose is een veel voorkomende vaataandoening welke zich voornamelijk uit in (licht) rode wangen. De wangen kunnen algeheel rood zijn maar het kan ook vlekkerig rood zijn met zichtbare vaatjes. Naast de wangen kunnen ook de neus, het voorhoofd, de hals en het decolleté aangedaan zijn. Vaak ontstaat couperose na het 30levensjaar.

Rosacea wordt gekenmerkt door de felrode wangen en neus. Naast de roodheid zijn vaatjes, bultjes en puistjes zichtbaar. De wangen en de neus zijn voorkeurs locaties maar Rosacea kan ook voorkomen op de kin en het voorhoofd. In ernstige gevallen heeft deze aandoening veel weg van acne.

Teleangiëctasieën zijn verwijde bloedvaatjes net onder het huidoppervlak. Er is vaak geen algehele roodheid van de huid zichtbaar, maar de verwijde bloedvaatjes zijn als een soort draadvormige rode lijnen zichtbaar op de huid. Het kan gaan om enkele losse bloedvaatjes of een bundel bloedvaatjes bij elkaar. Een bundel bloedvaatjes wordt een Spider Neavi genoemd.

Zijn vaataandoeningen te behandelen?

Afhankelijk van de soort vaataandoening kunnen vaatjes behandeld worden door middel van chemische peeling, coagulatie en fotorejuvenation.

coaguleren vaatjes, Huidkliniek Epilennium

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.