IPL ONTHAREN

LEES HIER HOE WIJ JOU HIER VANAF HELPEN!

WAT IS IPL ONTHAREN?

Ontharen door middel van IPL (lichtflits) is zowel op medische als cosmetische indicatie toepasbaar. Overbeharing komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Bij mannen is het vaak een cosmetische behandeling, dit houdt in dat gezichts- lichaamsbeharing bij mannen geaccepteerd is, maar op het moment is het mode dat mannen graag geen haar willen hebben. Zij laten het daarom definitief ontharen.

Ook bij vrouwen kan het een cosmetische behandeling zijn, denk hierbij aan het ontharen van de oksels, bikinilijn en benen. Bij vrouwen met overbeharing in het gelaat is er een medische behandel indicatie aanwezig. Vrouwen met teveel mannelijke hormonen krijgen vaker een “baard en/of snor” net zoals bij mannen.

Natuurlijk is het een vervelend fenomeen en daarom bieden wij een uitkomst. Niet alleen de haarzakjes worden vernietigd maar ook, zal het de donkere waas van het gezicht doen verminderen.

Voor wie?

Tijdens het intakegesprek wordt er gekeken naar de haren en of deze geschikt zijn om te behandelen door middel van IPL. Ook wordt u verteld hoe de behandeling in zijn werk gaat en waar u op moet letten tijdens het gehele behandeltraject.

BEHANDELMETHODE

Epilennium heeft vanaf 1999 ervaring met ontharen
met behulp van de Ellipse-apparatuur.

Hoe werkt het?

De Ellipse zendt een krachtige lichtstraal uit van verschillende golflengtes die de eigenschap heeft de kleurstof (melanine) in het haarzakje om te zetten in warmte. Door deze warmte ontwikkeling wordt het haarzakje vernietigd. Er zijn wel meerdere behandelingen nodig om zoveel mogelijk haarzakjes te vernietigen. U bent niet klaar met één behandeling. Haren groeien namelijk niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fasen.

Geschikt haar voor behandeling

De haar kan alleen volledig vernietigd worden wanneer deze in de actieve groeifase zit. Het verschilt per lichaamsdeel hoe snel de haren van fase wisselen. In het gelaat komen de haren om de 4-6 weken in een nieuwe groeifase en op het lichaam is dit eens in de 6-8 weken. Aan de hand van deze fasen behandelen wij net zolang tot het merendeel van de haren is vernietigd in de actieve groeifase.

Duur behandeling

Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. Het gewenste resultaat kan per persoon verschillen, er kunnen dus minder of meer behandelingen gewenst zijn. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, dient deze onderhouden te worden door middel van onderhoudsbehandelingen. Het aantal behandelingen en de periode tussen de behandelingen zijn gebaseerd op de groeicyclus van het haar.

“Ik had deze behandeling jaren eerder moeten doen! Ontzettend fijn dat de haartjes blijvend weg zijn. De behandeling is pijnloos.”

Mardine (43)

Over de behandeling

100% haarloos?

100% haarloos is helaas niet mogelijk. De haren die vernietigd zijn blijven weg, maar dit geeft geen garantie voor de aanwezige haarzakjes waar nog geen actieve haar uit groeit. Ook wel ‘slapende haartjes’ genoemd.

Let op haarkleur!

Rode en blonde haren kunnen niet met IPL worden behandeld. De meest effectieve manier om deze haren te verwijderen is door middel van elektrische epilatie.

reviews

Ik had deze behandeling jaren eerder moeten doen! Ontzettend fijn dat de haartjes blijvend weg zijn. De behandeling is pijnloos. Het enige wat je voelt is de warmte van de flits. Een uiterst professionele kliniek en vriendelijke medewerkers.
Twijfelt u? Ik raad u aan om hier uw behandeling te ondergaan!
Mardine (43)

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

 Overbeharing in het gelaat bij vrouwen kan door uw zorgverzekeraar vergoed worden uit het aanvullende pakket

Check uw Verzekering

prijzen

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Wilt u direct een afspraak maken voor een intake?

Wij zijn aan gesloten bij