IPL – FOTOREJUVENATION

Heb jij last van ontsierende vaatjes in je gezicht?  Lees hier hoe wij jou kunnen helpen. 

Wat is IPL?

IPL behandeling voor vaat- en pigmentaandoeningen wordt fotorejuvenation genoemd. Er zijn vele verschillende vaataandoeningen. Wij richten ons op oppervlakkige dunne haarvaatjes. Daar vallen couperose, spider naevus, naevus flammeus (wijnvlek) en rosacea onder. Goedaardige oppervlakkige pigmentvlekken.

 

 

Voor wie?

Dit wordt toegepast bij o.a. couperose, wijnvlekken, spider naevus, rosacea, maar ook bij oppervlakkige pigmentvlekjes.

hoe werkt het?

Ellipse IPL

De behandeling van vaatjes in het gelaat met de medische Ellipse IPL bestaat uit het toedienen van lichtflitsen. De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de in het bloed aanwezige rode kleurstof hemoglobine. De verwijde bloedvaatjes worden hierdoor zo heet dat zij beschadigd raken. Wanneer het vaatje beschadigd is kan er geen bloed meer doorstromen, met als gevolg dat deze minder tot niet meer zichtbaar is.

Pigment wordt met dezelfde techniek als vaataandoening behandeld., d.m.v. IPL. Alleen bij pigmentvlekken wordt het grootste deel van de energie door de in de pigmentvlek aanwezige kleurstof melanine geabsorbeerd. De pigmentcellen worden hierdoor beschadigd en de eerste dagen na de behandeling kan tijdelijk een zogeheten ‘dirty look’ optreden. ‘Dirty look’ betekend een donkerder verkleuring van de pigmentvlek. Vervolgens ruimt het lichaam de afgebroken pigmentcellen op.

resultaten

Over de behandeling

BEHANDELMETHODEN

Tijdens het intake gesprek wordt er naar uw huid gekeken door de huidtherapeut. Hierbij wordt gekeken of de vaatjes/pigmentvlekken geschikt zijn om te behandelen met deze methode.

De behandeling start met het maken van foto’s. Dit om het  het behaalde resultaat goed te kunnen vergelijken met hoe u bij ons binnenkwam. Vervolgens wordt er gel aangebracht  en krijgt u een bril om de ogen te beschermen voor het licht. De flitsen voelen aan als elastiek dat tegen de huid schiet.

Behandeling Frequentie

Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig voor een gewenst resultaat. De behandelingen worden om de 4 weken uitgevoerd. Wanneer het gewenste resultaat behaald is, dient dit onderhouden te worden d.m.v. onderhoudsbehandelingen. Vooral na de zomer kunnen (nieuwe) pigmentvlekken donkerder van kleur worden.

Voorwaarde voor de behandeling: er is sprake van een blanke huid, die niet is gebruind door de zon of zonnebank.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt het gebied warm aan en kan tot 3 dagen oedemateus (vocht) zijn. Direct na de behandeling zijn de vaatjes nog zichtbaar, maar zullen geleidelijk aan verdwijnen. Bij pigmentvlekken kunt u verwachten dat deze juist donkerder worden na de behandeling.

Product advies

Avène productadvies: Voor aanwezige vaatjes de Antirougeurs lijn (dag, nacht, serum en masker variant). Voor pigmentvlekken het D-pigment serum.

Ik heb 2x een behandeling gehad voor pigment vlekken op mijnvoorhoofd, d.m.v. flitsen. Het resultaat is dat alles is verdwenen

J.F. Nienhuis

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

prijzen

U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding indien u aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Wij zijn aan gesloten bij