Keratosis Pilaris

HEB JIJ LAST VAN KERATOSIS PILARIS? LEES HIER HOE WIJ JOUW HIERVAN AF HELPEN!

Wat is keratosis Pilaris?

 Keratosis Pilaris is een veel voorkomende huidaandoening, een kwart van de Nederlandse bevolking heeft er last van. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een verstoring in de hoorncellen van de haarzakjes. Hierdoor ontstaan er kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar de haren uit de huid komen. Keratosis Pilaris kan voorkomen bij mannen en vrouwen. De precieze oorzaak die deze verstoring in de huid geeft is onbekend. Deze aandoening wordt vaker gezien bij mensen die last hebben van astma, hooikoorts en/of een huidaandoening hebben, zoals atopisch eczeem.

Keratosis Pilaris komt voor op diverse plaatsen op het lichaam. Zo kan het zijn dat u last heeft van Keratosis Pilaris op de benen, armen en/of billen. De precieze oorzaak hiervan op het lichaam is onbekend. Epilennium kan u helpen de Keratosis Pilaris op uw lichaam te verminderen.

U kunt bij ons terecht voor de behandeling van Keratosis Pilaris in Rotterdam en Maassluis. U kunt telefonisch contact opnemen voor vragen en/of voor het maken van een intakegesprek. Onze deskundige huidtherapeuten staan voor u klaar.

 

 

Intake

Tijdens het intake-gesprek zal een anamneses worden afgenomen. Tevens zal de huidtherapeut het desbetreffende gebied nader bekijken en beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van Keratosis Pilaris.

hoe werkt het?

Behandelmethoden

De huidtherapeut kan het gebied behandelen door middel van microneedling in combinatie met een melkzuur peeling.

Microneedling is een behandeling waarbij honderden micro-naaldjes  micro-kanaaltjes in de huid maken. Na het maken van de micro-kanaaltjes wordt de peeling aangebracht. De peeling die bij de behandeling van keratosis Pilaris wordt toegepast is een melkzuur. Het melkzuur komt nog dieper in de huid door de van te voren gecreëerde micro-kanaaltjes. De eigenschappen van het melkzuur bewerkstelligen een versnelde activatie van de afschilfering van de opperhuid. Hierdoor wordt voorkomen dat er een ophoping van de dode huidcellen ontstaat die de opening van het haarzakje afsluiten en de al aanwezige verstoppingen worden verminderd.

De behandeling bestaat uit een zestal behandelingen die om de twee weken plaatsvinden.

Daarnaast krijgt u van de huidtherapeut advies over hoe u de huid het beste thuis kunt verzorgen.

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

prijzen

Deze behandeling is alleen in een pakket verkrijgbaar

Wij zijn aangesloten bij