oedeem therapie

HEB JIJ LAST VAN OEDEEM? LEES HOE WIJ JOUW HIERVAN AF HELPEN!

Wat is oedeem?

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een storing in het lymfsysteem, vetcellen of bloedsomloop. Deze storing kan aangeboren zijn of ontstaan zijn door een beschadiging. Oedeem begint met een gevoel van spanning en pijn in de huid door het opzwellen van bijvoorbeeld de ledematen.

Voor wie?

Oedeem kenmerkt zich door verschillende klachten. Ervaart u één of meerdere van de onderstaande klachten en verdwijnt dit niet na enkele dagen. Dan is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts of specialist. Indien er inderdaad sprake is van oedeem, zal er een verwijzing naar een huid- en oedeemtherapeut nodig zijn voor het starten van de behandelingen.

Klachten die kunnen ontstaan

Zwelling

Een vermoeid en zwaar gevoel

Pijn

Rusteloosheid

Krampen

Beperking in dagelijks functioneren

Beperking in beweging

Huidzwelling en infecties

Belangrijk

Het is belangrijk dat oedeem in een vroeg stadium wordt herkend. Dit biedt de beste mogelijkheid om verergering of complicaties te voorkomen.

Hoe werkt het?

Oedeem therapie

Bij oedeemtherapie wordt gewerkt met verschillende technieken die aansluiten bij het soort oedeem. U kunt op verwijzing of op eigen initiatief naar Epilennium komen. De huid-oedeemtherapeut kijkt samen met u wat zij voor u kan betekenen.

Bij een stabiele situatie volgt het aanmeten van een therapeutisch elastische kous, die u dagelijks dient te dragen om het resultaat van de behandeling te behouden. Voor thuis krijgt u bewegings- en ademhalingsoefeningen uitgelegd.

Behandel methoden

Welke behandeling de huidtherapeut bij u toepast is vooral afhankelijk van het soort en het stadium van het oedeem. Meestal kan oedeemtherapie worden ingezet. Met manuele lymfdrainage ( een speciale massage techniek) en/of  specifieke oedeemgrepen, uitgevoerd door de huid-oedeemtherapeut, wordt het vocht beter afgevoerd. Na deze drainage kan het zijn dat er voor ambulante compressie therapie wordt gekozen in de vorm van zwachtelen. Ook is het mogelijk om met speciale apparatuur, de LPG, een endermologie® behandeling te krijgen. Wanneer een stabiele situatie bereikt is wordt er een therapeutisch, elastische kous aangemeten. Deze dient u dagelijks te dragen om het resultaat na de behandeling te behouden. Voor thuis krijgt u bewegings- en ademhalingsoefeningen uitgelegd.

Behandel frequentie

De patiënt komt de eerste maanden twee a drie keer in de week voor therapie. De therapie heeft een verlichtend effect.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen de aangedane ledematen lichter aanvoelen.

Andere behandelingen

Manuele lymfedrainage, Oedeem- en fibrosegrepen, Compressietherapie, Bewegings- en ademhalingsoefeningen, Littekentherapie

De behandeling ervaar ik als uitstekend! Het verlicht mijn druk & pijn! Monica (53)

Resultaten

Binnen deze therapie wordt de nadruk gelegd op het verminderen van de pijnklachten en het vermoeide gevoel in de benen.

Om het resultaat van de behandeling te behouden en de zelfredzaamheid van de patiënt te bevorderen wordt er een therapeutisch elastische kous aangemeten.

reviews

  Bij Epilennium in Maassluis terechtgekomen voor mijn pijnlijke, zwaar aanvoelende benen. Na 1,5 jaar ben ik nog steeds blij dat ik dit centrum heb ontdekt. De prettig omgeving en de zeer vakkundige en vriendelijke huidtherapeuten Claudia, Aylin en Maartje zorgen ervoor dat je je heel snel op je gemak voelt! Hier kom je graag om je te laten behandelen, zij helpen jouw klachten te verminderen. Van mij zijn ze voorlopig nog niet af! Dank jullie wel dames!”

Joan (65)

“Ik loop hier al bijna 10 jaar voor het behandelen van oedeem. Ben zeer tevreden met de behandelingen. Vriendelijk en professioneel personeel. De klachten van mijn borst operatie zijn door deze behandelingen stabiel” Liesbeth (47)

Vergoed uw zorgverzekering de behandeling?

De prijzen worden bepaald per zorgverzekeraar. 

Check uw Verzekering

Wij zijn aan gesloten bij