Vaataandoeningen

HEB JIJ LAST VAN RODE WANGEN? SPEELT DIT OP BIJ EXTREME TEMPERATUURVERSCHILLEN?
LEES HOE WIJ JOUW HIERVAN AF KUNNEN HELPEN!

Wat is COUPEROSE?

Wanneer er sprake is van toenemende kleine bloedvaatjes in het gelaat (teleangiëctasieën) dan wordt het couperose genoemd. Couperose is een verzameling van talloze zichtbare kleine bloedvaatjes die zich vooral kenmerken op de wangen (eventueel kin en voorhoofd). De precieze oorzaak van couperose is nog niet bekend, ultraviolette straling kan hierin wel een rol spelen.

De huidtherapeut kan door middel van IPL (Intens Puls Light) en photorejuvenation de couperose behandelen. IPL wordt ook wel flitslamp genoemd, hierbij absorbeert het bloedvaatje het licht en dit wordt omgezet in warmte, waardoor het vaatje dicht schroeit. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt met de IPL techniek, kunnen enkele kleine vaatjes nog gecoaguleerd worden met een naaldje, elektrische coagulatie.

WAT IS SPIDER NAEVUS?

Een spinnenkop, ook wel spider naevus genoemd kan zowel bij jonge kinderen als jong volwassenen voorkomen. Een veel voorkomende plek is in het gelaat, daarbij is het herkenbaar dat de rode spinnenkop uitlopers heeft van kleine rode bloedvaatjes.

WAT IS EEN WIJNVLEK

Een “naevus flammeus” oftewel wijnvlek, is een aangeboren vaatafwijking. De haarvaatjes in de huid zijn toegenomen, waardoor er een donkerrode vlek ontstaat. Een wijnvlek komt vooral voor in het gezicht en de hals. Een wijnvlek is herkenbaar aan een donkerrode tot zelfs paarse verkleuring. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit. Maar als de bloedvaatjes uitzetten wordt deze vlek vaak donkerder.

Door middel van IPL flitslicht kunnen wij de wijnvlek verlichten van kleur, zodat deze minder opvallend is. In sommige gevallen verdwijnt deze vlek helemaal en in andere gevallen blijft er een lichte verkleuring zichtbaar.

Behandelmethoden

IPL Vaat flitsen

De behandeling van vaatjes in het gelaat bestaat uit het toedienen van lichtflitsen d.m.v. medische IPL apparatuur.  De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de in het bloed aanwezige rode kleurstof hemoglobine. De verwijde bloedvaatjes worden hierdoor zo heet dat zij beschadigd raken. Wanneer het vaatje beschadigd is kan er geen bloed meer doorstromen, met als gevolg dat deze minder tot niet meer zichtbaar is.

Coaguleren

Dit is vooral geschikt voor het behandelen van kleine rode vaatjes. Door middel van een dun naaldje, welke in het vaatje wordt gezet, wordt er hitte toegediend. Door deze hitte vernietig je het oppervlakkige vaatje. De huid eromheen blijft intact.

reviews

Ja echt een aanrader, Ik had een heel duidelijk vaatje op mijn wang. Dit heb ik laten coaguleren. Binnen 2 behandelingen was er niets meer van te zien. Top! Grijs (19)

Vergoedt uw zorgverzekering de behandeling?

Check uw Verzekering

Wij zijn aan gesloten bij