Fotorejuvenation

Huidkliniek Epilennium Maassluis

Wat is fotorejuvenation?

Fotorejuvenation wordt ingezet voor het verwijderen van vaatjes en pigmentvlekken. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een IPL apparaat. IPL staat voor Intensive Pulse Light.

Pigmentvlek, hyperpigmentatie, Huidkliniek Epilennium

Hoe werkt fotorejuvenation?

Fotorejuvenation kan worden ingezet bij verschillende huidaandoeningen.

De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de aanwezige kleurstof melanine. De pigmentcellen worden hierdoor beschadigd. Vervolgens ruimt het lichaam de afgebroken pigmentcellen op, met als resultaat dat de pigmentvlek lichter wordt of niet meer zichtbaar is.

De energie van de lichtflits wordt opgenomen door de in het bloed aanwezige rode kleurstof hemoglobine. De verwijde bloedvaatjes worden hierdoor zo heet dat zij beschadigd raken. Vervolgens kan er geen bloed meer door het bloedvaatje stromen, met als gevolg dat deze minder tot niet meer zichtbaar is.

Voor wie is fotorejuvention geschikt?

Fotorejuvenation kan ingezet worden bij verschillende vormen van pigment maar wordt vooral ingezet bij losse en scherpbegrensde pigmentvlekken. Deze techniek kan alleen ingezet worden bij mensen met een huidtype 1 tot en met 3.

Bij het behandelen van vaatjes wordt fotorejuvenation met name ingezet wanneer er veel vaatjes aanwezig zijn of de vaatjes verspreid zijn over een groot gebied.

#

Veel gestelde vragen over fotorejuvenation

Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Wij adviseren onderhoudsbehandelingen om het gewenst resultaat te behouden. Hoeveel onderhoudsbehandelingen nodig zijn, is wisselend per persoon.

Na de behandeling voelt de huid  warm aan en kan de huid tot 3 dagen gezwollen en rood zijn. De vaatjes zijn nog zichtbaar, maar zullen geleidelijk verdwijnen.

Na het behandelen van pigment zal de vlek binnen enkele uren na de behandeling donkerder worden.  Na enkele dagen zullen er steeds meer lichte plekken ontstaan in de pigmentvlek. Na ongeveer 2 weken heeft het lichaam het pigment volledig opgeruimd en kunt u het resultaat van de behandeling zien.

Resultaten van fotorejuvenation

Wij delen graag onze resultaten met u. Deze foto's zijn gemaakt in onze kliniek met toestemming van onze clienten. 

pigment gezicht
pigment handen

Waarom kiest u voor Huidkliniek Epilennium?

Huidkliniek Epilennium heeft al sinds 1999 ervaring in het behandelen van huidklachten, oedeem en ongewenste haargroei. Onze vriendelijke huidtherapeuten zijn BIG geregistreerd en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Feedback van klanten

Wat zeggen onze klanten over Huidkliniek Epilennium?

ZEER tevreden! Ik ben nu al meer dan twee jaar bij Epilennium voor oedeemtherapie en litteken behandelingen en ik ben blij met deze praktijk.  “

HD

Het personeel is zeer deskundig, vriendelijk en betrokken. Kortom de meiden zijn toppertjes.  “

Priscilla

Fijne kliniek, je bent geen nummer en kijken echt naar jou huid en mogelijkheden. Zeker een aanrader om naar deze toppers toe te gaan! 

Rebecca